Systeem

Moduloo het modulaire

meubelsysteem

Het modulaire systeem, is ontworpen begin jaren zestig door een Engelse ingenieur. Na een tijdje op de Engelse markt te zijn aangeboden, zijn er door het uitgeven van licenties sindsdien diverse aanbieders o.a. Moduloo.

Moduloo is een bijzonder uitgekiend klemsysteem dat gemakkelijk in elkaar kan worden gezet zonder gebruik van schroeven of lijm. Het stevige geraamte van een Modulookast bestaat uit hoekprofielen en houten latten welke met een vernuftige klemverbinding aan elkaar vast worden gezet. Modulair houdt hier in dat meerdere individueel te beïnvloeden vakken samen één kast vormen.

 

tijdloos design

Dit tijdloze modulaire systeem werd in de jaren zestig ontwikkeld en in beginsel geproduceerd in Engeland. Maar zoals je ziet op het plaatje van lang geleden ook in Zuid Amerika. Lange tijd is dit systeem in Europa geleverd in de basis uitvoering staal en hardboard. Moduloo heeft dit systeem opgepakt en, door te innoveren, aangepast aan de huidige tijd. Hierdoor is het een completer product geworden en kan het systeem in elke ruimte worden toegepast. Moduloo is geschikt voor in huis maar in Nederland hebben ook scholen, instellingen en bedrijven  zich ingericht met Moduloo. 

het systeem uitgelegd

Eeen modulookast bestaat uit diverse onderdelen en materialen. Dat lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Alles is tot op een fractie van een milimeter gezaagd of gefreesd.

De stevigheid is daardoor gegarandeerd. Een geraamte waarin plaatmaterialen worden geplaatst. Deze verticale plaatmaterialen zijn 3mm dik. Dat is voldoende omdat ze geen krachten hebben te verduren. Planken zijn 6 mm dik en beuken planken 18 mm. Deze liggen in het raamwerk van beuken latten. Stevig genoeg om tot 80 kg te kunnen dragen. Alle onderdelen van Moduloo zijn los verkrijgbaar.

Hoekprofiel

Gegalvaniseerd stalen hoekprofiel

dwarslatten

Dwarslatten van massief beukenhout

schuifdeuren

Schuifdeuren van basic MDF, MDF gespoten in kleur of Frost Perspex in kleur (ruime kleurkeuze)

zij- en rugpanelen

zijpanelen en rugpanelen van basic MDF, MDF gespoten in kleur of Frost Perspex in kleur (ruime kleurkeuze)

Afstandsstuk

Afstandsstukken van massief beukenhout

Bodemplaat

Voor ieder vak een bodemplaat van 7 mm basic MDF, wit MDF, massief beukenhout (18 mm) of veiligheidsglas voor vitrines.

innoveren

Als echte creatieve meubelpioniers houden wij van innoveren en zijn wij altijd op zoek naar nog meer mogelijkheden op het gebied van kleurcombinaties, materialen en het bedenken van oplossingen. Van tijd tot tijd worden nieuwe ideeen en ontwerpen toegevoegd, soms door ons bedacht, maar ook vaak door tips van gebruikers. Het innoveren houdt zeker niet op, de komende tijd komen wij met nog meer nieuwtjes op het gebied van dit handige kastsysteem.

afbeelding: Pagina uit meubeltijdschrift uitgegeven in Engeland begin jaren ’70.

kwaliteit

Moduloo is van een duurzame kwaliteit. Massief beukenhout, gegalvaniseerd staal en stevige plaatmaterialen. Moduloo voldoet aan alle veiligheidseisen.
Moduloo heeft een eigen lakspuiterij.

milieu bewust

Moduloo denkt groen en is zich milieubewust. Alle onderdelen van Moduloo, óók het kunststof perspex, zijn recyclebaar. Het hout is afkomstig uit verantwoorde bossen en gecertificeerd.

Ook op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!

Je winkelwagen is leeg...